De fleste mødre vil faktisk gerne amme, men mange bliver overraskede over hvor kompliceret og udfordrende det kan være, for det er en stor opgave at amme sit barn! Derfor er det også vigtigt at tage stilling til den forestående amning.

Når først baby er født og amningen er i gang, så kan der gå helt op til en måned, før man føler, det fungerer. Og hvis man ikke er forberedt på det, så kan det altså give mange frustrerende og opslidende timer i sofaen.

En amning kan også være svær for parforholdet og skabe konflikter. Dels er det hårdt at etablere en amning, og som kvinde har man lige født. Kvindekroppen arbejder på højtryk for at finde en ny normal og komme tilbage til sin før-graviditetsform, og så skal der også lige produceres noget mælk til babyen. Alle hormonerne flyver rundt i kvindekroppen og der vil være mange ukendte og nye følelser på spil. Som nybagte forældre vil man oftest opleve en ny og dyb forelskelse til det lille nyfødte barn, og den følelse skal helst bevares (førstegangsforældre eller ej), for den er vigtig for barnet, idet den giver tryghed, varme og omsorg.

Et nyfødt barn skal lære at spise og vokse af den mad, det bliver givet. Men for at børn kan lære og udvikle sig, særligt i den spæde start, så er det afgørende, de får en tryg start. Og den start er allerede i gang i graviditeten!

Tryghed, omsorg, kærlighed og opmærksomhed skal følge barnet, og du kan ikke forvænne en nyfødt baby, eller et større barn for den sags skyld, ved at give det det. Tværtimod. En baby får ikke bedre lunger af at skrige eller græde. En baby har ikke andet sprog end at klynke, græde og til sidst skrige. Hvis forældrene ikke reagerer, så vil babyen/barnet opleve det som et svigt. Man kan altså ikke sidde, ligge eller gå for meget med sin baby og på den måde give det dårlige trygge vaner. Man lærer hurtigt sit barn at kende, og bliver i stand til at kunne afkode dets forskellige lyde. Lyt til dit barn, indfri lydenes behov og jeg garanterer et afbalanceret og trygt barn.