Nogle kvinder føler sig desværre presset til at amme og det er rigtig synd og unødvendigt, for et barn kan sagtens vokse op og udvikle sig perfekt, uden at være blevet ammet.

Som mor er det vigtigt at være ærlig over for sig selv, det kommende barn og omgivelserne. Man skal turde at sige fra til amning, hvis det bare ikke skal være. Det er langt vigtigere, at kunne glæde sig over at have født og være i stand til at rumme barnet, end at blive frustreret og ked af det over amningen. Dårlige oplevelser skal man ikke samle på, for dit barn vil kunne mærke det, hvis du mistrives med amningen.

En babys spisesituationer skal være hyggelige. I starten vil det være de få tidspunkter, hvor babyen er vågen og derfor skal de bruges rigtigt. Det er der vigtige bånd knyttes, og der barnet skal lære sine relationer at kende. Hvis man har fravalgt amningen, og i stedet giver flaske, er det derfor også vigtigt, at trækker sig tilbage og laver det til en hyggestund. Nyd kontakten med barnet, tag øjenkontakt, vær nærværende og tilstede. Det kan måske være fristende at lade forskellige give flasken, men hold det til et minimum, da babyen har brug for sine forældre.
Nærkontakt er vigtigt for alle børn og et godt råd er at skabe ro om spisesituationerne. Man skal turde trække sig lidt tilbage, og i de fleste tilfælde vil man ikke gå glip af noget, der er vigtigere end samværet med den lille nyfødte.