Ammeforberedelse - lær at amme smertefrit!

Tag kontrol over din amning med privat ammeforberedelse

Som kommende forældre kan amning være en stor del af oplevelsen, men det kan også være en udfordring. I Ammehjælpen siger vi, at amningen starter før barnet bliver født. Med det mener vi, at man som gravid og kommende forældre først og fremmest skal tage stilling til amningen. Dernæst er det vigtigt at tilegne sig viden og forberede sig – både praktisk, fysisk og mentalt.

Tag Selvstændig stilling til dit ammeforløb

Det er meget subjektivt, hvordan man vil amme, og det er vigtigt at tage stilling til det inden fødslen. Familien skal vælge at tage kontrol over sin egen amning. Det er ikke sygehusets, det offentliges eller andres opgave at bestemme, hvordan du skal amme. Du skal turde at tage kontrol og mærke efter, hvad du gerne vil. Hvis man allerede har en dårlig oplevelse med amning i bagagen, så bør I tale  ammeforberedelse  og de oplevelser igennem og finder ind til roden af den angst, bekymring eller utryghed, der evt. vil kunne indvirke negativt på et kommende ammeforløb

Vores rådgivning til ammeforberedelse

Hos Ammehjælpen er vi dedikerede til at hjælpe dig med at forberede dig til ammeperioden og tage kontrol over din egen amning. Vi oplyser og rådgiver om amning, men det er vigtigt, at familien tager selvstændig stilling til ammeforløbet. Vi kan hjælpe med at skabe en plan for amning, der passer til dig og din families behov.

En god ammeforberedelse indeholder typisk håndgribelig information om amning. Det er vigtigt at forstå, hvordan amning fungerer, og hvad der skal til for at etablere amningen. Dette omfatter bl.a. information om korrekt ammeteknik, som er altafgørende for det videre ammeforløb, hyppigheden af amning, udfordringer ved amningen og hvordan man ved, om babyen får nok mælk.

Vi bruger også tid på at lære den gravide og en eventuel partner at kende. Vi antager ingenting, og foretrækker at møde den gravide/det kommende forældrepar i øjenhøjde.
Derudover underviser vi også i håndudmalkning, som i mange tilfælde vil være et kæmpe hack for både baby, mor og det efterfølgende ammeforløb. Råmælk er gulddråber. Hvis barnet ikke selv er parat til at amme lige efter fødslen, kan man i stedet håndudmalke og tilbyde barnet råmælk med en lille sprøjte eller kop. Det er på alle måder at foretrække fremfor erstatningsmælk

Vi taler også om hvor vigtigt det er med opbakning til amningen. Det duer ikke, hvis det kun er mors ønske at amme. Det er vigtigt at have støtte fra sin partner, familie og sundhedspersonale, når man ammer. Dette kan omfatte hjælp til at tage sig af babyen, så man selv kan hvile og amme, eller at nogen kommer med mad og drikke, så man som nybagt mor ikke glemmer at spise en sund og varieret kost og drikke tilstrækkeligt med vand for at sikre en god mælkeproduktion.

Ambitionen er at lære det, man ikke kan læse sig til!

…men for nu – Bliv klogere på amning ved at læse vores blog. Her kan du også finde FAQ!

Har du spørgsmål? Kontakt os endelig for at høre om ammeforberedelse

Kontakt os på telefonnummer 27 13 93 01 eller på email info@ammehjaelpen.dk for at få mere information om vores ammeforberedelsestjenester. Vi er klar til at hjælpe dig med at tage kontrol over din egen amning og forberede dig til ammeperioden.