Amning er helt naturligt, men det er ikke ensbetydende med, at det hele bare går af sig selv.

Mange kommende forældre har urealistiske forventninger til amningen, og hvordan den “sker”. For amning er ikke altid som på film, hvor baby bare lægges til brystet, og så er der mad. I dag går det stærkt på landets fødegange og det kniber med tid til at besvare alle de nybagte forældres spørgsmål.

Det er helt almindeligt og naturligt med en svær opstart, bl.a. fordi mange familier hurtigt sendes hjem efter fødslen og inden moderens mælk løber til. Og det er her, spørgsmålene i særdeleshed melder sig – og hvor Ammehjælpen kan hjælpe med støtte, råd og vejledning!

Amningen starter før dit barn bliver født. Som forældrepar skal man mentalt tage stilling til, om man vil amningen – og dernæst undersøge, hvad det går ud på. I begyndelsen af dit barns liv, kan hele dage gå med at amme og så er det vigtigt, at faderen har forståelse for både amning og ammeforløb for at kunne støtte og bakke op.